ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ “КОЛЬО ФИЧЕТО” - Бургас

Техникумът по строителство “Кольо Фичето” Бургас е създаден през 1960 година.
През учебните 1960/61 и 1961/62 год. той е съществувал в сградата на Механотехникума, а от учебната 1962/63 год. заема новопостроената сграда - първоначално, настоящия основен корпус на техникума.
През дългогодишния период на съществуване той е обучил хиляди строителни кадри - работници, строителни техници, геодезисти, водостроители. Най-голямата част от бившите възпитаници на училището в момента са президенти, мениджъри, строителни техници, ръководители на звена във водещи строителни фирми на територията на Бургаска област и в цялата страна.
Техникум с традиции, в учението, труда, спорта, художествената самодейност, професионално-творческата самодейност и пр.
От 1995 година нашия техникум, заедно със Строителен техникум София започна работа по пилотен проект на програма “ФАР” - “Усъвършенстване на професионалното образование и обучение” на модулен принцип след XI клас по професията “Строителен техник”.
От учебната 1998/99 година по същия проект започна обучение на ученици с прием след VIII клас по същата професия и на същия модулен принцип.

22 октомври 2008

КРЪЖОК "ДЕКОРАТИВНИ МОЗАЙКИ" (Извънкласни дейности)

Кръжока по декоративни мозайки в Строителния техникум съществува вече 6 години. Заниманията се провеждат един път седмично и се осъществяват проектните идеи на кръжочниците.



Картините се изработват естествени и изкуствени камъни, фаянс, теракот и порцелан. Всяка година в навечерието на празника на славянската писменост и култура се организира изложба от изготвените мозаечни картини.






Няма коментари: